Draadloos opladen: Plugless Power voor je elektrische auto

25 maart 2011

Draadloos opladen - Plugless Power

Het Amerikaanse bedrijf Evatran biedt een draadloos oplaadsysteem voor auto’s. Draadloos opladen: dat is gemak. Je parkeert je auto bij het oplaadpunt en het opladen start vanzelf. Dat betekent gemak voor de elektrische auto rijder, geen geklungel meer met stopcontact en snoer, en nooit meer vergeten op te laden. Maar vooral betekent het dat de transitie naar elektrisch rijden veel eenvoudiger zal worden. De draadloze oplaadpunten kunnen gemakkelijk ingepast worden in de bestaande omgeving, in eigen garage of parkeerplaats thuis, in parkeergarages, eigenlijk bij alle parkeerplaatsen.
Draadloos oplaadpunt Pluglesspower - thuis opladen
De oplaadpunten kunnen overal geïnstalleerd worden, én ze kunnen door iedereen geïnstalleerd worden: door particulieren, door overheid (gemeenten), en door bedrijven. De auto’s-van-brandstof-voorzien-branche verdwijnt. Nu tank je voor een bepaalde hoeveelheid geld bij een benzinestation van een oliebedrijf, in de toekomst laad je je auto op bij je eigen oplaadpunt dat continu opgeladen wordt met bijvoorbeeld zelfopgewekte kosteloze zonne-energie. Of bij het kantoor waar je die dag werkt, of op de parkeerplaats van de supermarkt terwijl je boodschappen doet, of tijdens je bezoek aan de diergaarde, terwijl jij naar de leeuwen en krokodillen kijkt en een ijsje eet laad je auto zichzelf op. De draadloos-opladen-oplaadpunten worden een asset voor locatie-eigenaars: ‘biedt u uw klanten / inwoners Plugless Power?’. Onafhankelijke, zelfvoorzienende, slimme, kleine, lokale infrastructuur.Draadloos opladen - Plugless Power

Google heeft op het eigen bedrijfsterrein enkele dagen geleden Plugless Power laten installeren. Het zoekmachine-bedrijf gaat het uittesten op de zogenaamde NEV’s de neighborhood electric vehiclesdie gebruikt worden als deel-auto’s op het eigen bedrijfsterrein. Google is een launching customer, Evatran gaat op zoek naar gemeenten en bedrijven die ook willen gaan testen. Lees het bericht hierover op de site van Wired. Meer info op de eigen website van Evatran.

Techniek: inductie, volgens Evatran dezelfde techniek als een electrische tandenborstel.

Inspirerend:
Het is mooi om te zien hoe ver de technologie gaat en kan gaan als het gaat om innovatie, dit is een stap naar de toekomst waarmee veel meer dingen draadloos kunnen gaan.
Als het kan, dan is het een mooie technologie waarmee je je auto draadloos kunt opladen met als inspiratie de manier van een elektrische auto.
Aantrekkelijk:
De nieuwe manier van rijden. Geen fossiele brandstoffen meer maar het elektrisch rijden.
Toekomstpotentieel:
Voor de toekomst is dit een goede uitvinding. Het zal steeds makkelijker worden om je auto op te laden vanaf zulke plekken etc.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: