Aangifte via webcam

Politie start proef met aangifte via webcam 

 

ROTTERDAM – De politie Rotterdam-Rijnmond is maandag begonnen met een proef waarbij burgers aangifte kunnen doen via de webcam.

Mensen die beschikken over een computer met webcam kunnen viawww.politie-rotterdam-rijnmond.nlrechtstreeks contact leggen met een politiemedewerker en aangifte doen van vrijwel alle delicten.

 

Toekomst potentieel: Het is voor de toekomst een belangrijke stap in de richting van de digitalisering van de samenleving. Doordat dit mogelijk is kunnen mensen vanuit thuis aangifte doen voor zaken waarbij een persoon van de Politie aanwezig moet zijn. Er is op deze manier van aangifte doen misschien wel meer kans op fraude.

Inspirerend: is dat er steeds meer gedigitaliseerd wordt. Dit kan resulteren tot lagere kosten voor de politie omdat op deze manier agenten bij elkaar gezet kunnen worden als in een call-center.

Aantrekkelijk: wel is dit aantrekkelijk voor mensen die met een verkeerde bedoeling aangifte willen doen van bijvoorbeeld een valse aangifte. op een andere manier is het mogelijk om aangiftes waarbij normaal geen persoon van de politie nodig is deze nogmaals worden gecontroleerd op hun waarheid.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: