Schikking Facebook

Winklevoss-broers moeten schikking Facebook accepteren

AMSTERDAM – Twee oud-klasgenoten van Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, moeten een schikking van 65 miljoen dollar in contanten en aandelen accepteren.

© AFP

Dat heeft een Amerikaanse rechtbank bepaald. Het beroep was de laatste juridische mogelijkheid om de schikking aan te vechten.

Volgens de rechtbank komt er een tijd dat een partij moet erkennen dat de juridische mogelijkheden uitgeput zijn. “Dat moment is nu”, aldus een van de rechters.

Meer aandelen

 

Zuckerberg stelde de schikking voor omdat hij de zaak uit de publiciteit wil houden. Zijn oude Harvard-schoolgenoten Cameron en Tyler Winklevoss vinden echter dat ze recht hebben op meer aandelen.

De rechtszaak loopt al sinds 2004. De gebroeders Winklevoss klaagden Zuckerberg aan omdat hij hun idee zou hebben gestolen. De broers hadden namelijk het idee een succesvole profielensite op te zetten genaamd ConnectU. Zuckerberg zou daarvan geweten hebben en bewust Facebook hebben gelanceerd.

Nu heeft de rechtbank geoordeeld dat de broers de 65 miljoen dollar moeten accepteren. De waarde van Facebook wordt geschat op ongeveer 60 miljard dollar.

 

Nieuwe zaak

 

Ondertussen heeft een man uit New-York een aanvullende aanklacht ingediend tegen Zuckerberg waarbij hij een e-mail uit 2003 aanhaalt. In de e-mail schrijft Zuckberg dat hij zijn website snel moet lanceren voordat ‘een stel oudere studenten’ hun site kunnen lanceren. Volgens de man is dat een verwijzing naar de Winklevoss-broers.

© NU.nl/Colin van Hoek

 

Inspererend: Het is geweldig om te zien hoe een persoon door middel van een simpel idee zoveel geld kan verdienen. Je hoopt wel is dat jij een idee hebt wat nog niet bestaat en dat je je idee werkelijkheid kunt maken. Zoon persoon is dus Mark Zuckerberg hij heeft met het gezichten boek van zijn universiteit een site opgericht waar wereldwijd zoveel mensen gebruik van zijn van maken dat Mark nu dus heel rijk is. De waarde van Facebook wordt geschat op ongeveer 60 miljard dollar.

Toekomst potentieel: er zijn naast Facebook nog veel sites gemaakt waar je het zelfde kan doen als op facebook. twee tot drie jaar geleden was Hyves vooral populair maar op het moment is vooral ook weer facebook populair.

Aantrekkelijk: als je denkt oprichter te zijn van een miljarden bedrijf en iemand anders gaat er met je idee vandoor en dat blijkt een groot succes te zijn voel je je letterlijk beroofd van je geld/idee. de broers die dit ook overkwamen zijn nu dus afgewimpeld met 65miljoen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: