50 plusser.nl

50 plusser.nl: een community voor ouderen

50plusser-frankwatching1

Uit de weblogserie: ‘Hoe bereik je ouderen in het huidige medialandschap?’ interviewden we vorige week TjangjaGaldeij van Plus Magazine en Plusonline. Deze week een interview met Thijs van Halteren van ‘50 plusser.nl’. Hoe word je als community interessant voor de 50 plus doelgroep?

Op de website Vijftigplusser.nl kunnen ouderen onder andere met elkaar chatten en artikelen lezen over bijvoorbeeld koken en fotografie. De site heeft als doelstelling de grootste Nederlandse virtuele community te zijn voor de 50 plusser van nu. 50 plusser.nl is drie jaar geleden begonnen. Thijs:  “We waren al 5 jaar bezig met het idee. We merkten dat er 5 jaar geleden niet echt iets was voor 50 plussers. Die doelgroep was verspreid, ook over verschillende jongerensites, en wij wilden het clusteren in een specifieke website

Een groeiend sociaal netwerk

Er ontstonden in het begin van de opstart problemen omdat er veel te weinig mensen op de website kwamen. “Dus wat we gedaan hebben is iedere 4, 5 maanden modulair opgeschaald. Er kwam of een chatbox bij, een forum etc. Maar om die modules goed te laten draaien op internet, heb je een bepaald aantal mensen aan bereik nodig, anders wordt het saai. Dat is eigenlijk moeilijk,” zegt Thijs. “We hebben de problemen opgelost door heel veel energie te steken in de modules die we op dat moment online hadden. Ook monitorden we hoeveel mensen er maandelijks op de website waren. En zo kwamen stap voor stap de fora, chatboxen enz.”

Ouderen willen bereiken is denken als een oudere

Volgens Thijs is de beste manier om je doelgroep te bereiken heel cliché: denk vanuit je doelgroep. “We vergelijken het heel vaak met een zaak waar je mobieltjes kunt kopen. Jij wordt ook niet blij als je als 50 plusser een mobieltjeszaak binnenloopt en je ziet alleen maar telefoons met grote knoppen. Dat wil ik graag meegeven. Het moet uitdagend en leuk zijn. Wij bestaan voornamelijk uit ‘User Generated Content’, dat betekent dat er dagelijks rond de 1 gigabyte door gebruikers wordt geplaatst. Doelgroep specifieke informatie met bepaalde trefwoorden, geannexeerd door Google.” Hierdoor is de vindbaarheid van 50 plusser.nl groot en daarmee groeit de community.

De veelzijdige 50 plusser

De 50 plus doelgroep is een hele moeilijke doelgroep en laat zich moeilijk definiëren, vindt Thijs . “Het is ook de enige groep die zichzelf stelselmatig discrimineert. Daar heb ik een leuk voorbeeld van: we zijn onlangs in Tuschinsky geweest, we hadden ons driejarig bestaan, 250 man waren aanwezig. Na een leuke film kwam de uitbater, 65 jaar oud, bij ons en zei: ‘veel plezier met de oudjes vandaag he?’ Toen dacht ik: ‘Wat? Je bent zelf 50 plus, waar heb je het nou eigenlijk over?’ Ik confronteerde hem daarmee een hij antwoordde dat hij er nog wel leuk uitzag. Dus ik merkte dat het moeilijk is om de 50 plusser te benaderen vanuit leeftijd. Je hebt dingen nodig die ze binden, die ze leuk vinden om te doen.”

Interview: Caroline Lichtenberg (Merge Media)

In de serie ‘hoe bereik je ouderen in het huidige medialandschap’ verscheen ook het interview met Plus Online en omroep Max. Eerder keken we in de serie ‘Hoe bereik je jongeren in het medialandschap?’ naar hoe NCRVMTVScholieren.com en FunX jongeren bereiken.
Door Patrick van der Vliet van Merge Media

Bron: 50 plusser.nl: een community voor ouderen – Frankwatching

Inspirerend vind ik het dat er een medium speciaal voor personen van 50+ is opgericht waar deze groep mensen zich neerzetten op het sociale netwerk. Het is een site waar mensen hun verhaal kwijt kunnen en op die manier met elkaar in contact komen.

Aantrekkelijk is het dat personen van 50+ op een makkelijke manier op het net hun verhaal kwijt kunnen. Ook dat ze over bepaalde zaken kunnen discussiëren. Het is een grote opkomende markt die nog niet echt bekent zijn op het sociaal medium gebeuren. Er zijn al wel mensen die gebruik maken van de manier van communiceren etc maar er zijn nog een hoop mensen die nog geen plek hebben gevonden op het medium.

Gericht op het toekomstpotentieel denk ik dat er nog veel meer mogelijk is. Er zijn nog zoveel mensen die niet gebruik maken van internet, dit vooral om dat ze niet weten hoe het gebruikt moet worden of vooral omdat ze vaak niet weten waar naar gezocht moet worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: