Social Media Check

Social Media Check

Met de Social Media Check weten communicatieprofessionals wat er over hun merk wordt gezegd en hoe mensen zich gedragen ten opzichte van een merk. In een dagelijkse of wekelijkse e-mail wordt een overzicht getoond van online activiteit en trendontwikkeling rondom het merk en een vergelijk met concurrenten. Daarnaast laat de website real-time resultaten zien uit een groot aantal Nederlandse bronnen waaronder Twitter, Facebook en Hyves maar ook blogs en discussiegroepen.

Veel social media monitoring tools die momenteel op de markt, richten zich op webcare, en zijn bedoeld om te reageren op individuele discussies en reacties. Voor communicatieprofessionals en marketeers zijn er op het moment nog nauwelijks tools beschikbaar die in staat zijn te meten hoe hun merk of campagne wordt gepercipiëerd en in welke context dat gebeurt. Met de Social Media Check proberen we het gedrag van mensen in kaart te brengen rondom merken. Dat is een belangrijke aanvulling ten opzichte van onderzoeken en enquêtes die zich richten op kennis en houding. De Social Media Check is nog volop in ontwikkeling, maar geeft met deze nieuwe versie een interessante analyse.

De Social Media Check bestaat uit een website en een update die per e-mail wordt verstuurd. Op de site zoek je aan de hand van een merknaam door Nederlandstalige sociale media. De zoekresultaten geven een overzicht van online activiteit rondom die merknaam. Er wordt een overzicht getoond met individuele berichten afkomstig uit allerlei bronnen zoals Twitter, Facebook en Hyves.
Ook wordt aan de hand van grafieken weergeven welke bron het meest vertegenwoordigd is, welke woorden – naast de merknaam zelf – het meest worden gebruikt en welke personen het meest actief zijn rondom de merknaam.

De Social Media Check is gratis en bereikbaar via socialmediacheck.nl

Toekomst potentieel: Er worden veel dingen geschreven op het internet door bekende en onbekende, dit kan zowel positief als negatief zijn, vaak kom je er pas laat of te laat achter. Door middel van de Social Media Check is op een eenvoudige manier te achterhalen of jou merknaam wordt gebruikt door personen aan wie je wel of geen toestemming hebt gegeven. Door middel van de check is op een eenvoudige manier bij te houden of er dingen over jou merknaam worden geschreven. Het is ook mogelijk een bericht te krijgen wanneer iets over jou naam verschijnt.

Inspererend is het om te zien hoe eenvoudig het is om op het web bij te houden wanneer een merknaam wordt gebruikt en dat er op deze manier kan worden bijgehouden wat er geschreven wordt en door wie.

aantrekkelijk is de check voor mensen die geen tijd hebben om continu bij te houden of er dingen over hun worden geschreven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: